Председателят на парламентарната комисия по здравеопазване проф. Костадин Ангелов сигнализира МВР и

...
Председателят на парламентарната комисия по здравеопазване проф. Костадин Ангелов сигнализира МВР и
Коментари Харесай

Костадин Ангелов сигнализира МВР и ДАНС за лекарства

Председателят на парламентарната комисия по здравеопазване проф. Костадин Ангелов сигнализира Министерство на вътрешните работи и Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) с искане да извършат проверки във компании, изнасяли медикаменти. Това заяви Ангелов в профила си във Фейсбук.

По думите му част от липсващите медикаменти са животоспасяващи. В Комисията по опазване на здравето е станало ясно, че липсите се дължат главно на успореден износ от България, добавя той.

„ Няма страна в света, която да не може да се оправи с паралелния експорт на лекарства от личната ѝ територия. Стига да го пожелае същински “, разяснява още Костадин Ангелов. В сигнала до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и до ръководителя на ДАНС Пламен Тончев проф. Ангелов насочва молба да се ревизират по дни, количества и компании изнесените медикаменти в интервала 1 януари – 31 юли 2023 година. 

В оповестения в профила му лист с медикаменти, който е възложен от Изпълнителната организация по медикаменти, са включени сигнали и данни за изчезнали инсулини, нискомолекулни хепарини, човешки имуноглобулин срещу хепатит Б и други

По време на последното съвещание на парламентарната комисия по опазване на здравето, което беше преди началото на ваканцията на народните представители, членовете на комисията задължиха министъра на опазването на здравето всяка сряда от седмицата да дава данни в комисията за изчезнали медикаменти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР